Sok ember már tisztában van azzal, hogy a kék fény nem alkalmas az alváshoz. Tudjuk, hogy este nem kellene tévét néznünk, mobiltelefonokat használnunk és olyan fényt alkalmaznunk, amely tartalmazza a kék összetevőt. Egy dolog azonban tudni, más pedig ennek megfelelően cselekedni.

Az esti kék fény elkerülése ugyanis lehetetlennek tűnhet. Ki hajlandó lemondani a mobiljáról vagy a tévéjéről? Ezek az eszközök azonban nem létfontosságúak! Ez nem azt jelenti persze, hogy sötétben kell lenni, vagy gyertyával világítani. Van más módja is - modern módon.

--

Nálunk a legnagyobb választékot találod meg a kék összetevő nélküli világításból:

Éjszakai és esti izzók

A színspektrum kék részét nem tartalmazó, PC ámbrás LED technológián alapuló izzók, amelyek alkalmasak esti és éjszakai használatra.

PC amber éjszakai LED szalagok

Ezek ideális megoldások, ha lehetőséged van a világítást például a bútorokba integrálni vagy létrehozni egy szép közvetett világítást a kék komponens nélkül.

Nézd meg a kínálatot az e-shopban

Tudod már hogyan változtasd meg otthonod világítását, hogy az kedvező legyen az alváshoz? Ha nem, olvass tovább. Két területet fogunk javasolni, amire összpontosíts.

Hogyan védjük meg magunkat a kék fénytől?

Elsősorban két területre kell összpontosítanunk. 1) A kék fény nélküli világítás használatára és 2) a kék fény blokkolására a képernyőkről.

Izzók
Az egyszerű tanács ez - este ne kapcsolj be normál izzót. Az izzók döntő többsége nem alkalmas esti világításra, mert ha például meleg fehér színűek is, még mindig tartalmazzák a kék spektrum nagy részét. Ha gondoskodni szeretnél a cirkadián ritmusodról, nappalra és estére használj különböző típusú világítást. Este használj kék színkomponens nélküli világítást.
Képernyők
A telefon vagy számítógép beállítása segíthet a képernyőről származó kék fény blokkolásában. A Windows 10-et és a Mac-et könnyen be lehet állítani. Az iPhone egy egyszerű trükkel teljesen kikapcsolja a kék fényt. Amikor pedig ez nem lehetséges, használhatod a 100% -ban kék fényt blokkoló szemüveget.

Nézd meg a kínálatot az e-shopban