3W LED izzó kék fény komponens nélkül (mini globe E14)

Ár
6 200 Ft

Gyártó

Product code
3W-E14-BANKA

Készleten
darab

Az izzó alkalmas esti és éjszakai használatra, mivel nem zavarja a cirkadián ritmust és így az alvást. Az izzó színe a hagyományos izzókhoz képest nagyon meleg. Angolul amber vagy PC-amber néven emlegetik. Több

Fényprofil

A legfontosabb különbség a hagyományos izzókhoz képest, hogy gyakorlatilag nem tartalmaz kék fényt, ezért nem zavarja az alvást.

A fény összetételének köszönhetően alkalmas esti izzónak, például a gyermekek elaltatásához és meseolvasáshoz. Teljesítménye éppen elegendő az elalvás előtti utolsó tevékenységekhez. Éjszakai világításnak is megfelelő, például a fürdőszobában vagy a WC-ben, illetve a csecsemők pelenkázásához és ellenőrzéséhez.

Az izzó emellett teljesen villogásmentes (észrevehetetlen villogás).

Miért és hogyan kell használni

A kék fény nem tesz jót az alvásnak, mert a szem ganglionsejtjein keresztül olyan jeleket küld az agynak, amelyek blokkolják a melatonin hormon termelését. Ennek hiánya azt jelenti, hogy nehezebben fogsz elaludni. Ha pedig mégis elalszol, az alvás egy ideig nem lesz pihentető, és jó eséllyel nem is kelsz fel jól. Ezt részletesen leírjuk és elmagyarázzuk a kék fényről szóló fejezetben.

Ha elalvás előtt nem teszed ki magad kék fénynek, a cirkadián hormonjaid megfelelően fognak működni, és az esti magas melatoninszintnek, valamint a reggeli magas kortizolszintnek köszönhetően elalszol és jól fogsz aludni. Ez különösen jót tesz a gyermekek és a csecsemők alvásának.

Lefekvés előtt 90 perccel ne világítsatok rendes villanykörtével, és ne nézzétek a tévé vagy a telefon képernyőjét.

Egyszerű, csak a megfelelő izzó kell hozzá!

Paraméterek
Energia 3W
Szál E14
Hőmérséklet 1600K
Fényerősség 180 lumen
Alkonyat nem
Energiaosztály G
CRI 64