5W LED izzó kék fény komponens nélkül (GU10)

Ár
7 280 Ft

Gyártó

Product code
5W-GU10

Készleten
darab

GU10 foglalatos izzó, amely alkalmas esti és éjszakai használatra, mert nem zavarja a cirkadián ritmust, és így az alvást sem. Az izzó színe a szokásos izzókhoz képest nagyon meleg. Az angol nyelvben "amber" vagy "PC-amber" néven ismert. A GU10 gyakran spotizzóként van jelölve. Ezek az izzók alkalmasak esti használatra. Több

Fényprofil

A legfontosabb különbség a hagyományos izzókhoz képest, hogy gyakorlatilag nem tartalmaz kék fényt, ezért nem zavarja az alvást.

A fény összetételének köszönhetően alkalmas esti izzónak, például a gyermekek elaltatásához és meseolvasáshoz. Teljesítménye éppen elegendő az elalvás előtti utolsó tevékenységekhez. Éjszakai világításnak is megfelelő, például a fürdőszobában vagy a WC-ben, illetve a csecsemők pelenkázásához és ellenőrzéséhez.

Az izzó emellett teljesen villogásmentes (észrevehetetlen villogás).

Miért és hogyan kell használni

A kék fény nem tesz jót az alvásnak, mert a szem ganglionsejtjein keresztül olyan jeleket küld az agynak, amelyek blokkolják a melatonin hormon termelését. Ennek hiánya azt jelenti, hogy nehezebben fogsz elaludni. Ha pedig mégis elalszol, az alvás egy ideig nem lesz pihentető, és jó eséllyel nem is kelsz fel jól. Ezt részletesen leírjuk és elmagyarázzuk a kék fényről szóló fejezetben.

Ha elalvás előtt nem teszed ki magad kék fénynek, a cirkadián hormonjaid megfelelően fognak működni, és az esti magas melatoninszintnek, valamint a reggeli magas kortizolszintnek köszönhetően elalszol és jól fogsz aludni. Ez különösen jót tesz a gyermekek és a csecsemők alvásának.

Lefekvés előtt 90 perccel ne világítsatok rendes villanykörtével, és ne nézzétek a tévé vagy a telefon képernyőjét.

Egyszerű, csak a megfelelő izzó kell hozzá!

Paraméterek
Energia 3W
Szál GU10
Hőmérséklet 1600K
Fényerősség 420 lumen
Alkonyat nem